Severna Italija

više destinacija, Italija

već od 99€

Opis destinacije

Venecija je u središnjem dobu bila najvažniji grad na svetu. Poznat je kao dugogodišnja prestonica nadasve čuvene Mletačke republike. Venecija je jedinstven grad na svetu, izgrađena je na 118 malih ostrva na ušću reke Brente u Venecijansku, sa kanalima umesto ulica. Duž kanala nalazi se niz crkava i palata prvorazredne vrednosti, koji tvore jedinstven urbani sklop. Zbog toga Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svetske baštine UNESCO-a. Verona je svetski poznata kao mesto gde se odvija radnja Šekspirove drame Romeo i Julija, u čiju čast je uređeno više mesta u gradu, zbog čega grad i nazivaju „gradom romantike”. Rimska arena u Veroni iz prvog veka jedna je od najvećih i najbolje očuvanih arena na svetu. Mogla je da primi 22.000 gledalaca, a i danas se koristi za razne koncerte i događaje. Padova je univerzitetski grad u kom su svoj pečat ostavili poznati italijanski umetnici Djoto i Donatelo. Vićenca je poznata po čuvenom italijanskom arhitekti Andreu Paladiju.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Severna Italija
Termini putovanja
22.09.2022.
13.10.2022.
10.11.2022.

Noćenje sa doručkom
1/2 - 99€
1/3 - 99€

CENA UKLJUČUJE:
- Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
- Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu u Lido di Jesolu.
- Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV, VIDEO) na navedenim relacijama.
- Troškove realizacije programa

CENA NE UKLJUČUJE:
- Fakultativne izlete navedene po programu.
- Putničko i zdravstveno osiguranje (bez covid pokrića): 8€
- Putničko i zdravstveno osiguranje (sa covid pokrićem): 12€
- Boravišnu taksu

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Obilazak Verone i Sirmionea: 25€
- Obilazak Padove i Vićence: 20€
- Obilazak Venecije sa uključenom kartom za brod na relaciji Punta Sabbioni – Venecija – Punta Sabbioni: 20€
1.DAN: Beograd – Srbija – Italija
Polazak iz Beograda na unapred dogovorenom mestu u 15:15h. Sastanak grupe u Novom Sadu na unapred dogovorenom mestu u 16:30h. Polazak u 17:00h. Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju, sa usputnim zaustavljanjima zbog graničnih formalnosti i potreba grupe.

2.DAN: PUNTA SABIONI
U ranim jutarnjim časovima dolazak u luku Punta Sabioni, odakle će oni koji su uplatili fakultativni izlet OBILAZAK VENECIJE brodićem preći u Veneciju. Obilazak grada u pratnji stručnog vodiča. Kanal grande, most Uzdaha, Duždeva palata, Trg Svetog Marka, most Rialto samo su neke od znamenitosti koje ćete imati prilike da vidite. Nakon obilaska slobodno vreme za uživanje u nekom od restorana pored kanala Grande. U dogovoreno vreme skup grupe i povratak ka luci Punta Sabione odakle ćemo autobusom krenuti ka Lido di Jesolu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.DAN: VERONA
Doručak. Nakon doručka fakultativno polazak za Veronu. Verona je grad u koji je Šekspir smestio svoju dramu Romeo i Julija pa ga zato i zovu grad Romantike. Piazza Bra, Arena Verona, Piazza Erbe, grobnica porodice Skalidjeri, statua Dantea Aligeria i na kraju čuvena kuća i terasa Julije najvažnije su stvari koje ćete imati prilike da vidite i da čujete sve te zanimljive priče koje se vezuju za ovaj prelepi grad. U nastavku dana odlazimo do Sirmionea koji se nalazi na jezeru Lago di Garda. Posetićemo dvorac porodice Skaligeri, videti kuću Marije Kalas i probati možda i najbolji sladoled u čitavoj Italji. Slobodno vreme za uživanje u ovom prelepom mestu. Povratak u Lido di Jesolo. Noćenje.

4.DAN: PADOVA – VIĆENCA
Doručak. Fakultativni odlazak u Padovu i Vićencu. Dolazak u Padovu, obilazak u pratnji stručnog vodiča. Trg Prato de la Vale, Il Santo Bazilika Sv. Antuna, gradska kuća ( palazzo della Regione ), Krstionica. Slobodno vreme. Nastavak puta ka Vićenci. Obilazak grada u kom je živeo čuveni Andrea Paladio, čuveni italjinski arhitekta. Bazilika Paladiana, Teoatro Olimpiko, crkva Santa Maria della Corona u kojoj je i sahranjen čuveni arhitekta. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

5.DAN: BEOGRAD
Dolazak na mesto polaska u prepodnevnim časovima. Kraj programa.
Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije

GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

PLATNIM KARTICAMA: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja. VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.

ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 15 dana pred put jos 20% i deponovati čekove za tri mesečne rate.

RPS

Top ponude

Pogledajte šta smo izdvojili za Vas

Evropski gradovi

Upoznajte evropu sa nama