Rim

Rim, Italija

već od 189€

Opis destinacije

“Svi putevi vode u Rim” – glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, obzirom da je rimska civilizacija bila velika kolevka zapadne civilizacije. Rim je glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. godine p.n.e. Rim je poznat kao "Večni grad" ,"Grad sedam brežuljaka","Prestonica sveta"... Ne propustite posetu Vatikanu, šetnju po Piazza Veneciji, najvećem i najlepšem trgu Rima, obiđite Piazzu Navonu, Španske stepenice ... i obavezno bacite novčić u Fontanu Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom sećanju, grad koji ima jedinstveni splet istorije, neprocenjivih umetničkih vrednosti, tradicije, čari slavne italijanske kuhinje, muzike i neodoljivog šarma, samo su neki od razloga zbog kojih Rim posete milioni turista svake godine.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
OpisTermin putovanjaHotelUkupna cena po osobi
Leto
22.08. – 27.08.2023.
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA
205 €
HOTEL VAN CENTRA
225 €
HOTEL U CENTRU
245 €
Jesen
26.09 – 01.10.2023.
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA
205 €
HOTEL VAN CENTRA
225 €
HOTEL U CENTRU
245 €
Dan primirja
09.11 – 14.11.2023.
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA
189 €
HOTEL VAN CENTRA
209 €
HOTEL U CENTRU
229 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom) i check point za autobus (za ulaz u grad)  
- smeštaj u Rimu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama ∙ obilaske prema programu (Rim – panorama grada) 
- troškove organizacije i vođenja aranžmana  
- usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- međunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem na COVID – 19 za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je  30.000 €) – 11 € (osobe od 19 – 70,99 god.), 6 € (deca od 0 meseci – 18,99 god.), 22 € (osobe od 71 – 80 god.) 
- ulaznice i fakultativne izlete  
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u  hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi – plaća se na recepciji hotela 
- peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS )  
NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije odvijaju se sa glavne autobuske stanice u  Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu (stanični vaučer). Peronsku kartu  (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični  vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 190,00 dinara po osobi. 

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu) ∙ deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)  ∙ treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%  

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca  od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
- Pešačko razgledanje grada – 25 € odrasli / 10 € deca  
- Koloseum i Forum (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) – 50 € odrasli / 25 € deca  ∙ Vatikan (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) – 55 € odrasli / 40 € deca  
- Tivoli (sa ulaznicom) – 40 € odrasli / 20 € deca 
- Rim noću – 20 € odrasli / 10 € deca 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: 
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Realizacija fakultativnih izleta biće uslovljena  trenutnom epidemiološkom situacijom i merama koje budu važile u trenutku putovanja. Cena se uglavnom sastoji od troškova  rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po  lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino 
partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. 

SOPSTVENI PREVOZ:  
- CENA ARANŽMANA SE UMANJUJE ZA 50 € (odrasli) i 35 € (deca od 2-12 god.)  
- pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje 

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): 
- Doplata za povratni prevoz iz Novog Sada – 25 € 
- OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama,  restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb 
HOTELI U CENTRU GRADA: 
LH HOTEL LLOYD 3* https://hotel-apogia-lloyd-rome.hotel-ds.com/en/ 
Hotel se nalazi u oblasti Nomentano u blizini Muzeja savremene umetnosti , na oko 3 km udaljenosti od fontane Trevi i Koloseuma. Metro stanica Castro Pretorio se nalazi na oko10 minuta hoda od hotela. Hotel ima restoran, bar, lift, WiFi, sef na  recepciji. Svaka soba ima tuš/WC, fen, klimu, SAT TV, minibar, telefon. Doručak – kontinentalni, švedski sto. HOTEL DONATELLO 3* www.donatellorome.com 
Hotel je smešten u oblasti Porta Maggiore na nekoliko minuta hoda od čuvene četvrti San Lorenzo i metro stanice, koji povezuje  ovaj deo grada sa svim većim znamenitostima Rima. Hotel ima restoran, bar, WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, fen, klimu, SAT  TV, minibar i telefon. Doručak – kontinentalni, švedski sto. 

HOTEL CENTER 3 3* www.hotelcenter3.com 
Hotel se nalazi u blizini stanice Termini i na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim znamenitostima  Rima. Hotel ima restoran, bar, WiFi, sef. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon, fen. Doručak – kontinentalni, sladak, švedski  sto. 

HOTELI VAN CENTRA GRADA: 
HOTEL SOTEL NOMENTANA 3* https://www.sotelnomentana.com/ 
Hotel se nalazi na oko 11 km do centra grada, na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim  znamenitostima Rima. Hotel ima restoran, bar, lift, WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu, telefon, fen i sef. Doručak – kontinentalni švedski sto. 

HOTEL ALBA TORE MAURO 4* https://www.hotelalbaroma.com/ 
Hotel se nalazi na oko 10 km do centra grada, na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim  znamenitostima Rima. Hotel ima 64 soba, restoran, bar, lift, WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu, telefon, sef. Doručak – kontinentalni švedski sto. 

IBIS STYLES ROMA VINTAGE 3*  
https://all.accor.com/hotel/B2S9/index.en.shtml?utm_campaign=seo+maps&utm_medium=seo+maps&utm_source=google+Maps 
Hotel se nalazi na oko 10 km do centra grada, na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim  znamenitostima Rima. Hotel ima 120 soba, restoran, bar, lift, WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu i telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto.

1. dan BEOGRAD 
Polazak oko 16:00 časova sa perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice (proveriti 3 dana pre  putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu. 

2. dan RIM  
Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.  

3. dan RIM – KOLOSEUM I FORUM 
Doručak. Nakon doručka panoramsko razgledanje Rima – grada starog 28 vekova i mogućnost organizovanja  fakultativne pešačke ture: Termini, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), Trg Venecija sa  Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg... Po završetku pešačkog razgledanja slobodno  vreme za šetnju i individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Koloseuma i Foruma.  Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće  pobede i dostignuća. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar koji oživljava atmosferu najznačajnijeg  društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora; brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila  Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto  stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga  se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova. OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI PRILIKOM  REZERVACIJE. Individualan povratak u hotel. Noćenje.

4. dan RIM – TIVOLI – RIM NOĆU 
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u  Tivoli i poseta fontanama kompleksa Villa D’ Este. U vili je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape,  kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz  svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene  u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Nakon obilaska povratak u hotel. Slobodno vreme.  U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Rim noću, šetnja kroz boemsku četvrt Rima - Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica,  galerija, barova i restorana sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Povratak u hotel. Noćenje. 

5. dan RIM – VATIKAN – BEOGRAD 
Doručak. Nakon doručka, napuštanje hotela, slobodno vreme ili mogućnost organzovanja fakultativne posete Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka  antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo...  Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju tavanicu je oslikao čuveni Mikelanđelo. OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI  PRILIKOM REZERVACIJE. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi  čuvena „Pieta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Crkvu je uredio Bernini,  najznačajniji umetnik italijanskog baroka. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i  Hrvatsku prema Beogradu. 

6. dan BEOGRAD - Dolazak u Beograd (na dolazne perone BAS-a) u podnevnim časovima.  (Kraj usluga) 

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do: 
Za polaske od 01.02. do 01.04.2023……….…………....…….15.06.2023. 
Za polaske od 01.04. do 01.06.2023……….…………....…….15.08.2023. 
Za polaske od 01.06. do 01.10.2023……….…………....…….15.12.2023. 
Za polaske od 01.10. do 31.12.2023……………........………..15.04.2024. 
- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Top ponude

Pogledajte šta smo izdvojili za Vas

Evropski gradovi

Upoznajte evropu sa nama