Rim

Rim, Italija

već od 659€

Opis destinacije

Rim je glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. godine p.n.e. Rim je poznat kao "Večni grad" ,"Grad sedam brežuljaka","Prestonica sveta"... Ne propustite posetu Vatikanu, šetnju po Piazza Veneciji, najvećem i najlepšem trgu Rima, obiđite Piazzu Navonu, Španske stepenice ... i obavezno bacite novčić u Fontanu Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom sećanju, grad koji ima jedinstveni splet istorije, neprocenjivih umetničkih vrednosti, tradicije, čari slavne italijanske kuhinje, muzike i neodoljivog šarma, samo su neki od razloga zbog kojih Rim posete milioni turista svake godine.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
RIM 
Izleti i posete: “VATIKAN” “FORUM I KOLOSEUM”  
5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3*) – avionom 
Polazak: 27. mart (povratak 31. mart 2024) 
Obilazak znamenitosti Rima pešice je uključen u cenu.  
Izuzetno zanimljiv izlet Forum i Koloseum.

CENA PO OSOBI: 659 € 
DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU : 140 €

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (72 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se  plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), avionski prevoz na relaciji Beograd - Rim - Beograd  (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije 3*/4*zvezdice u centru Rima u zoni Termini, četiri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim  sobama, transferi autobusom, od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu, poludnevno panoramsko razgledanje grada,  usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i ulaznice, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, Cenovnik na linku , kao I  gradska taksa za boravak u hotelu kategorije 3* plaća se 4 evra, a u hotelu kategorije 4* plaća se 6 eura po noći i osobi – isključivo na  recepciji hotela.  

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu. Cena: 65 evra. U cenu je uključena ulaznica i usluge lokalnog vodiča.  
- Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Cena: 60 evra. U cenu su uključene usluge lokalnog vodiča i ulaznice za Forum i  Koloseum. 
- Poludnevni fakultativni izlet autobusom - Tivoli. Cena: 75 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. 
Hoteli iz lanca Raeli (raelihotels.it) su kategorije 3* ili 4* i nalaze se u zoni stanice Termini, centralnoj gradskoj zoni. Sve sobe su sa  telefonom, TV-om, klima uređajem i kupatilom. Doručak - kontinentalni (samoposluživanje). Hotel u kome će grupa boraviti biće poznat 5  dana pred put.  
1. dan BEOGRAD – RIM
 Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 15.30 h. Poletanje za Rim u 18.05 h (let JU 534). Dolazak na  aerodrom ‘’Leonardo Da Vinči’’ pored Rima u 19.35 h. Panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo,  Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava svetog Anđela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg  Barberini, „Bocca della Verita“. Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje. 

2. dan RIM 
Doručak. Obilazak grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona...  Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su  ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum,  najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog  događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i  širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta);  brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje  najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog  života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol  neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Noćenje. 

3. dan RIM 
Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki  Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 veka; zatim Sikstinska kapela  poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zaveta; sledi obilazak najveće crkve na svetu - Crkve svetog  Petra. Slobodno posle podne. Noćenje.  

4. dan RIM 
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Tivoli i poseta kompleksu Vila d’ Este”. Vila se nalazi u gradiću Tivoliju koje je udaljen od  Rima oko 30 km i zbog renesansnih ukrasa koji krase ovu Vilu i bašti koje je okružuju, uvrštena je na UNESCO-vu listu svetske baštine. U njoj  je živeo kardinal Hipolit II d’Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Palatu krase mnogobrojni mozaici  koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su  izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Povratak u hotel. Noćenje. 

5. dan RIM – BEOGRAD 
Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u 21.00 h (let JU 535). Dolazak u  Beograd u 22.35 h.  
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. 

- akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na  putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

- platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- gotovinom

- čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima  10. ili 20. u mesecu); 

FT

FT

Top ponude

Pogledajte šta smo izdvojili za Vas

Evropski gradovi

Upoznajte evropu sa nama