Kraljica Mediterana-Venecija

Venecija, Italija

već od 35€

Opis destinacije

Venecija – jedinstven grad neuporediv sa bilo kojim drugim, čija stvarnost nadmašuje maštu i najvećeg zanesenjaka, bogata zlatom, a još bogatija slavom. Ovako su o Veneciji govorili Petrarka, Gete, Dikens… Venecija danas izgleda kao u doba svog najvećeg procvata, ispresecana sa oko 150 kanala, preko kojih se prostiru preko 400 mostova. Podignuta na 118 malih ostrva, na milionima sada već okamenjenih balvana, vekovima prkosi moru, poziva Vas da uživate u šetnji njenim uskim ulicama ili u nezaboravnoj vožnji gondolom po kanalima uz romantičnu pesmu gondolijera...O sole mio...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Kraljica Mediterana – Venecija
CELODNEVNI OBILAZAK VENECIJE

07.04. - 09.04.2023. - CENA 4̶0̶ ̶€ / PROMO 35 €
10.11. - 12.11.2023. - CENA 40 €

8 sati boravka, 4 sata organizovane pešačke ture u pratnji profesionalnog vodiča

CENA ARANŽMANA OBUHVATA
- prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji
- usluga profesionalnog turističkom vodiča tokom celog putovanja
- troškove vođstva i organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
- individualne troškove
- turistički brod na relaciji Punto Sabioni - Venecija - Punto Sabioni: 20 EUR ( mogućnost plaćanja u agenciji )
- međunarodno zdravstveno osiguranje ( mogućnost plaćanja u agenciji )

1.DAN (petak) - BEOGRAD
Polazak iz Beograda od kuće Cveća, nekadašnji muzej 25.Maj u 19:00 časova. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

2.DAN (subota) - PUNTO SABIONI – VENECIJA
Dolazak u luku Punta Sabioni u jutarnjim satima. Vožnja brodićem do “Kraljice Mediterana”, čuvene Serenissime - Venecije. Na brodu ćete saznati mnoge zanimljive činjenice i upoznati se sa venecijanskom lagunom i ostrvima pored kojih prolazimo. Posetu gradu Sv.Marka  započinjemo odmah silaskom sa broda na čuvenu Rivu Slovena, rivom kojom su hodali  čuveni Njegoš, Branko Radičević i mnogi drugi znameniti Srbi. Čućete pricu o čuvenom Vitoriju Emanuelu II koji ima svoj spomenik na rivi. Nakon toga upoznajemo se sa čuvenim palatama sa ove strane kanala, zatim lagano nastavljamo šetnju ka tamnici i Mostu Uzdaha. Saznaćete kako su se ophodili prema zatvorenicima, koliko je bilo okrutnosti al ii ujedno i ljubavi i žudnje za životom, žašto je Most Uzdaha dobio to ime i kakvav život se odvijao unutar čuvene Duždeve palate... Proći ćemo pored Vrata Venecije, čuvena 2 stuba ali nećemo proći između njih… Saznaćete zašto kada budemo bili tamo.  I eto nas već na samo Trgu Sv. Marka - Piazza San Marco. Upoznaćete se sa najpoznatijim gradjevinama nekadašnje Mletačke republike: Bazilika San Marco sa replikom čuvenih antičkih konja koji su doneti tokom IV.og Krstaškog rata iz Carigrada, današnjeg Istanbula, Biblioteka Marciana, Toranj Campanila sa čijeg vrha se vidi čitava laguna, Astronomski sat koji krije priču, Procurati – nekadašnje sudnice… Šetnja kroz lavirinte centralnog gradskog jezgra do kanala Grande, gde ćemo se upoznati kroz priču o životu stanovika Venecije, broju, pijaćoj vodi, bunarima, kanalima kao i o samoj gradnji čuvenih venecijanskih kuća, Venecijnskom Karnevalu i još čuvenijim maskama, gde svaka ima svoje značenje… I eto nas kod čuvenog mosta Ponte Rialto na kanalu Grande. Kupiti sebi masku, suvenir  toliko autentičan za ovaj grad. Slobodno vreme za uživanje ili zajednički odlazak do crkve Santa Maria della Salute. Slobodno vreme do povratak brodićem do luke Punta Sabbione. Polazak za Srbiju i noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

*Putnici koji ne žele da sa grupom odu u Veneciju, biće ostavljeni u outlet centru Noventa di Piave.

3.DAN (nedelja) - BEOGRAD
Dolazak na mesto polaska u prepodnevnim satima. Kraj programa.
– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima gradjana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

TT

Top ponude

Pogledajte šta smo izdvojili za Vas

Evropski gradovi

Upoznajte evropu sa nama