Istanbul

Nova Godina, Turska

već od 169€

Opis destinacije

Istanbul je najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar. Putovanje Istanbul je mesto na kome se vekovima unazad pričaju najuzbudljivije priče o ljubavi, velikim osvajanjima i borbama. Na mestu gde se spajaju istok i zapad, sačuvani su koreni daleke istorije, tradicija se prenosi sa kolena na koleno i čuvaju se tajne i legende protkane burnom prošlošću od zaborava. Idealan za ljubitelje dobre zabave, one koji vole da kupuju, ali i one koji bi još malo da uče i saznaju nešto novo o ovom gradu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje Istanbul Nova Godina Autobusom

Termin putovanjaCena aranžmanaPromo cena
29.12.2023-03.01.2024209€169€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj u Istanbulu u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama, usluga na bazi tri noćenja sa doručkom
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Troškove međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
- Individualne troškove putnika
- Doplata za jednokrevetnu sobu 60 eura

Fakultativne izlete:
- Šetnja sa lokalnim vodičem sa posetom Sulejmaniji - 10 eur
- Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + dvorište Topkapi palate – 25 eur (cena obuhvata lokalnog vodiča i slušalice)
- Krstarenje Bosforom sa posetom carigradskoj Patrijaršiji – 25 eur (cena obuhvata prevoz, ulaznice i lokalnog vodiča)
- Dolmabahče palata - 40 eur
- Repriza tursko veče - 40 eur
- Azija i džamija Čamlidža – 20 eur

Napomena : Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija i dužina, širina, visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg. Svaki naredni kofer ili torba se doplaćuje 20 € po torbi.

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.


Hotel Byuk Keban 3* hotelbuyukkeban.com 

Nalazi se na mirnoj lokaciji pored Univerziteta u Istanbulu, u blizini dinamične Kapali čaršije. Gostima su u okviru objekta na raspolaganju zdravstveni klub sa teretanom, tradicionalni hamam, hidromasažna kada i usluge masaže (uz doplatu), bar, restoran. Sobe sadrže klima-uređaj, prostor za sedenje i flat-screen TV sa satelitskim kanalima, kupatilo, fen, telefon. Doručak je bazi švedskog stola.


Hotel Version 3* versionhotel.com 

Hotel se nalazi u starom delu grada – Laleli, na 10-ak minuta od istorijskih znamenitosti. Sadržaji ovog objekta uključuju restoran, recepciju koja radi non-stop, poslugu u sobi i besplatan WiFi u svim prostorijama. Sobe: svaka soba ima tuš/WC, SAT TV, telefon, fen za kosu, wifi. Usluga: ND – noćenje sa doručkom – doručak kontinentalni švedski sto.


Hotel Benler 3* - benler-hotel.hotel-istanbul.net/en/

Hotel se nalazi u starom delu grada – Laleli, u blizini Kapali čaršije i na par minuta od istorijskih znamenitosti.Hotel ima, restoran, bar, lift.Sobe: svaka soba ima tuš/WC, SAT TV, telefon, fen za kosu, klima uređaj, mini bar, wifi.Usluga: ND – noćenje sa doručkom – doručak kontinentalni švedski sto.


Hotel Kecik 3* - http://kecik-hotel.hotel-istanbul.net/en/

Hotel se nalazi u starom delu grada – Laleli, u blizini Grand Bazara i na par minuta od istorijskih znamenitosti.Hotel ima 90 soba,lift, sef, restoran, bar.Sobe: svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon, klima uređaj, mini bar, fen za kosu, wifi.Usluga: ND – noćenje sa doručkom – doručak kontinentalni švedski sto.


 Simper hotel 3*

Hotel Simper se nalazi na idealnoj lokaciji u istanbulskoj četvrti Fatih, na 1,5 km od Konstantinovog stuba, 2 km od Pijace začina i 2,2 km od Sulejmanove džamije.Sobe: Ovaj hotel sa 3 zvezdice ima zajednički salon i klimatizovane sobe sa sopstvenim kupatilima i besplatnim WiFi internetom. Gostima su na raspolaganju recepcija koja radi non-stop, posluga u sobi i usluga organizovanja izleta.Sobe: svaka hotelska soba ima garderober i flat-screen TV sa satelitskim kanalima.Usluga: ND – noćenje sa doručkom - u objektu se služi doručak na bazi švedskog stola.


 Grand Ons hotel 3* - http://www.grandons.com/

Hotel Grand Ons poseduje krovnu terasu sa bazenom i panoramskim pogledom na Mramorno more, a smešten je na 15 minuta šetnje od Kapali čaršije. Rum servis vam je non-stop na raspolaganju. Hotel Grand Ons nalazi se u istanbulskoj četvrti Laleli, na manje od 500 metara od tramvajske stanice Laleli i železničke stanice Aksaraj. Aerodrom Ataturk udaljen je 15 km.Sobe: u hotelu Grand Ons uključuju parket, satelitsku televiziju i mini-bar. Sve smeštajne jedinice sadrže sopstveno kupatilo sa kadom i fenom za kosu.Usluga: ND – noćenje sa doručkom - Turski doručak na bazi švedskog stola obuhvata svež hleb i masline. Služi se svakog dana u glavnom restoranu sa velikim prozorima, odakle se pruža pogled na grad.


1. dan  BEOGRAD
(Istanbul Nova Godina 2024 Doček) - Polazak iz Beograda sa parkinga Sava centra, skup putnika u 14.30. ,polazak u 15:00h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

2. DAN - Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativne šetnje sa lokalnim vodičem uz posetu džamiji Sulejmaniji – jednoj od najvećih džamija u Istanbulu, gde ćemo čuti priču o tome zašto je baš mesto iznad Zlatnog roga izabrano za izgradnju ove veličanstvene džamije. Noćenje.

3. DAN - Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne šetnje starim jezgrom Istanbula sa lokalnim vodičem. Mesto gde su se smenjivala carstva, rimsko, vizantijsko i osmanlijsko. Obilazak Aja Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, a danas džamije), šetnja pored Plave džamije, antičkog Hipodroma, danas poznat kao Sultanahmetov trg (ogromnog platoa gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica, a danas se tu nalaze tri originalna stuba, Zmijski, Egipatski i stub cara Konstantina, gde i završavamo našu šetnju. Slobodno vreme. Pripreme za individualni doček Nove godine na nekom od trgova ili mogućnost fakultativnog dočeka na brodu. Noćenje.

4. DAN - Doručak. Fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Dok budemo krstarili moći ćemo da vidimo Galata most, Galata kulu, Evropsku tvrđavu, vile i letnjikovce pored obale, Ortakoj džamiju... Odlazak do Vaseljenske Patrijaršije i poseta crkvi svetog Đorđa. Fakultativni obilazak Dolmabahče palate, poslednje rezidencije otomanskih sultana (povratak tramvajem do hotela). Mogućnost odlaska na tursko veče i reprizu Nove godine (nezaboravan show sa plesačicama, folklornim ansamblima, bacačima noževa i večerom). Noćenje.

5. DAN - Doručak. Napuštanje hotela. Pakovanje prtljaga u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni izlet na azijsku stranu. Obilazak nove džamije – džamije Čamlidže, šetnja Uskudarom odakle ćemo moći da fotografišemo devojačku kulu, ručamo, uživamo… Slobodno vreme do polaska za Srbiju u poslepodnevnim časovim. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

6. DAN - Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.
 - Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana;

- Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina;

ETA

Top ponude

Pogledajte šta smo izdvojili za Vas

Evropski gradovi

Upoznajte evropu sa nama