Istanbul

Istanbul, Turska

već od 89€

Opis destinacije

ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta i jedini koji je bio prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Osmanlijskog. Ovaj veličanstveni grad leži na Bosforu, čuvenom moreuzu koji odvaja evropski od azijskog dela Turske, i spaja Crno more sa Mediteranom. Osnovan pod imenom Vizantion, svetsku slavu je stekao kao Konstantinopolj, a postao je jedan od najposedenijih na svetu pod današnjim imenom Istanbul. Ne propustite da upoznate građevine iz svih perioda njegove bogate istorije, na čelu sa velelepnom Aja Sofijom iz 6. veka, koja je preko 1000 godina bila najimpozantnije delo ljudskih ruku. Otkrijte zašto je ovaj grad "drugi Rim", i zašto je i danas jedan od najvažnijih centara svetske trgovine i politike, ali i raskrsnica puteva, kao i popularna turistička destinacija koja mami lepotom, istorijom, ukusima, mirisima - i naravno tradicionalnim bazarima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja
Istanbul
02.03-07.03.2022.
Cena 89 eura (3 noći sa doručkom+bus)

Popusti-i-doplate:
- deca do 12-godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 10€
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5€,

Aranžman-obuhvata:
- prevoz-turističkim-autobusom(AC,TV,DVD),
- smeštaj u hotelu sa 3* na bazi tri noćenja sa doručkom(švedski sto)
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama
- usluge pratioca grupe
- usluge lokalnog vodiča
- panoramsko razgledanje grada
- troškovi organizacije putovanja
 
Aranžman-ne-obuhvata:
- fakultativne izlete,
- međunarodno zdravstveno osiguranje: za osobe do 19 godina 937,00 dinara, od 19 do 70 godina 1.405,00 dinara i od 71 do 86 godina 2.811,00 dinar

Cene fakultativnih izleta (podložne su promeni):
- Vaseljenska patrijaršija, Balat, Bugarska crkva, Miniaturk, Venecia outlet - 20€
- Krstarenje Bosforom,Ortakoj,Taksim - 25€
- Tursko veče na brodu - 40€
- Tursko veče u restoranu Gar - 35€
- Azijski deo Istanbula - 25€

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.
 
Napomena: Za državljane Srbije koji nisu vakcinisani neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata ili negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati. Test je potreban-za-sva-lica-starija-od-šest-godina.
U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem sledećeg-linka: https://register.health.gov.tr

Tokom registracije se dodeljuje takozvani HES KOD koji predstavlja elektronski vid praćenja zdravstvenog stanja putnika. Neophodan je za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte. Svi putnici su dužni da pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi.

1.Dan-OBRENOVAC
Polazak grupe iz Obrenovca u 16.00h (tačno vreme proveriti dva dana pre polaska) sa parking Doma Kulture. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.

2.Dan-ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: zidine Konstantinopolja, Valensov akvadukt, Zlatni rog, Bosfor, Palata Dolmabahče, Galata most. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora orijentaciona šetnja sa vodičem. Slobodno-vreme.Noćenje.

3.Dan-ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: obilazak Vaseljenske patrijaršije, Gvozdene bugarske crkve svetog Stefana i živopisnog kvarta Balat, poznatog po šarenim stepenicama. Zatim odlazak do Miniaturka, jedinstvena izložba minijaturnih maketa koje predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom i u periodu moderne Turske. Šoping u outlet centru Venecija koji je replika istoimenog grada. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na tursko-veče.Noćenje.

4.Dan-ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na krstarenje Bosforskim moreuzom u pratnji lokalnog vodiča. Nakon toga poseta kvartu Ortakoj, najpopularnijem mestu za izlaske na samoj obali Bosfora, a zatim slobodno vreme na Trgu Taksim i glavnoj ulici Istiklal.Slobodno-popodne.
Fakultativno: u večernjim časovima odlazak u restoran na brodu, sa orijentalnom muzikom-uz,večeru-I-neograničeno-piće.Noćenje.

5.Dan-ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno izlet u azijski deo Istanbula: obilazak Čamlidža džamije, Uskudar, Devojačka kula, Bagdad bulevar i slobodno vreme u Kadikoju – centru azijskog dela grada. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Vožnja-kroz-Bugarsku,sa-kraćim,pauzama-radi-odmora.

6.Dan-OBRENOVAC
Dolazak u Obrenovacu jutarnjim časovima.

Smeštaj u navedenim hotelima ili sličnim:
Bugget hotel 3*: Grand Ant hotel 3* - Lokacija: hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, na 130m od Yenikapi Marmaray metro stanice, na 1,3km od Kapali čaršije i na 2,3km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 400m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1. Sadržaj: hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om, liftom. Smeštaj: sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, SAT TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - švedski sto). Više informacija o hotelu na https://www.anthotel.com/

Hotel 3*: Dalan hotel 3*- Lokacija: hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 250m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1 i 400m od metroa linija M2, sa kojim se stiže do Trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula. Sadržaj: hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om, liftom. Smeštaj: sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - švedski sto). Više informacija o hotelu na http://www.dalanhotel.com/
- Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
- Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 40% vrednosti aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Na rate: čekovima ili administrativnom zabranom zaključno sa 15.12.2019.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije.

T4Y

Top ponude

Pogledajte šta smo izdvojili za Vas

Evropski gradovi

Upoznajte evropu sa nama