Beč

Beč, Austrija

već od 145€

Opis destinacije

Beč je glavni grad i ujedno jedna od saveznih država Austrije, sa 1.512.000 stanovnika, jedan je od najlepših gradova u Evropi. Nalazi se na raskršću putnih pravaca sever-jug, povezujući Baltik sa Jadranom, i zapad-istok, povezujući Zapadnu Evropu sa Balkanom. Grad dostiže svoj vrhunac krajem IX veka, kada sa 2.200.000 stanovnika predstavlja prvi južno-nemački grad, kulturno središte, rečnu luku, industrijski i trgovinski centar povezan sa češkim, mađarskim i južnoslovenskim zemljama. Centar Beča je čuveni Ring, deo grada koji je svoj urbanistički izgled dobio za vreme vladavine cara Franje Josifa. Njegova ideja je bila da se jednim bulevarom odvoji centar grada, ili Innere Stadt sa svojim palatama, pozorištima i radnjama od perifernih delova. Ring je samo jedna od 23 oblasti, koliko ih Beč ima. Užem Beču pripada 9 oblasti, a ostale obuhvataju i predgrađa.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
30.12.2021.-02.01.2022.

4 dana/2 noći

CENA ARANŽMANA: 169 evra

U cenu aranžmana su uračunati:
- prevoz autobusima turističke klase (AC, dvd)
- smeštaj u hotelu 2* Ibis Budget Wien St. Marx, usluga - 2 noćenja sa doručkom (švedski sto)
- smeštaj u 1/2 sobama (svaka soba ima twc, tv, tel)
- usluge turističkog pratioca grupe
- usluge agencije

U cenu aranžmana nisu uračunati:
- doplata za 1/1 sobu 65 evra za 2 noći
- međunarodno osiguranje sa kovidom 720,00 din.
- individualne troškove
- fakultativni obilasci i ulaznice:
- Dunavski toranj (ulaznica, vodič, autobuski prevoz) - 20 evra
- dvorac Belvedere (ulaznica, vodič, autobuski prevoz) - 25 evra
- paket : Dunavski toranj i Dvorac Belvedere - 40 evra
- dvorac Schönbrunn (ulaznica, vodič, autobuski prevoz) - 30 evra
- obilzak grada 5 evra
Hotel (najčešća saradnja sa hotelima- Ibis Budget Wien Sankt Marx , Ibis Budget Wien Messe, HB1 Hotel Wr. Neudorf,  ...) se nalazi na periferiji ili nedaleko od centra grada, na liniji gradskog prevoza. Sobe sa TWC, 1/2 i 1/3. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. Ime hotela biće poznato 7 dana pred putovanje.

Ibis Budget Wien Sankt Marx 2*- hotel se nalazi u gradu, na periferiji, svega nekoliko metro stanica od centra grada. Hotel se nalazi sa samoj liniji metroa. Sobe su dvokrevetne. U sklopu soba nalzi se wc, tuš, dva odvojena kreveta ili jedan fransuski lezaj.  Standardno opremljena soba. WC se nalazi posebno  a posebno tuš kabina u sklopu sobe. Neke sobe imaju imaju krevet na sprat- pomoćni kretvet, namenjen isključivo za decu do 12 godina. Sobe mogu biti jednokrevetne i dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim krevetom za decu. Hotel nema trokrevetne sobe. Doručak je samoposluživanje
1. Dan 30.12.2021.-Beograd-Novi Sad-Subotica
Polazak iz Beograda autobusom oko 21.00 čas. Vožnja kroz Mađarsku, Austriju do Beča.

2. Dan 31.12.2021. Beč
Dolazak u Beč u jutarnjim časovima. Fakultativni obilazak Beča u pratnji vodiča na srpskom jeziku. Obilazak zgrade državne Opere, zgrade Parlamenta, Trga Marije Terezije, zgrade Burgteatra, zgrade dvoraca Hofburg, zatim centrom grada do glavne ulice Kertner strasse i katedrale Stephansdom. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Fakultativno –doček Nove Godine. Noćenje.

3. Dan 01.01.2022. Beč
Doručak. Nakon doručka, fakultativan obilazak Dunavskog tornja odakle se pruža predivan pogled na Beč i Dunav park. Fakultativni obilazak dvorca Belvedere u kome se nalazi nacionalna galerija Austrije. Slobodno vreme. Noćenje.

4. Dan 02.01.2022. Beč-Beograd
Doručak. Fakultativno: uz pratnju lokalnog vodiča odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn , gde posetioci mogu obići 20-40 soba austrijske carske porodice, uređenih po ukusu Marije Tereze u XVIII veku. Šetnja parkom koji okružuje dvorac i poseta vidikovcu iznad dvorca. Slobodno vreme u gradu. Polazak za Srbiju. Vožnja kroz Mađarsku, dolazak u Beograd na mesto polaska posle ponoći.
– 40% prilikom rezervacije ostatak 15 dana pre putovanja.   

– 50% prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.03.2022.

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

LVL

Top ponude

Pogledajte šta smo izdvojili za Vas

Evropski gradovi

Upoznajte evropu sa nama