Andaluzija

Andaluzija, Španija

već od 795€

Opis destinacije

Andaluzija je druga po veličini španska pokrajina koja se nalazi na jugu zemlje. Vladavina Mavara od 8. do 15. veka je ostavila pečat na kulturu i arhitekturu ove regije, a to je naročito vidljivo na građevinama poput tvrđave Alkazar u Sevilji, džamije Meskita u Kordobi ili palate Alhambra u Granadi. Često opevana u operama i opisivana u literaturi 19. veka, Andaluzija predstavlja esenciju Španije. Iako možda suncem okupani pejzaži, stanovnici koji uživaju u siestama i fiestama, gitaristi i toreadori mogu zvučati stereotipno kao opis ove regije, ali istina je da je Andaluzija, uprkos modernizaciji, sačuvala svoju autentičnost i atmosferu koja zavodi i očarava ljude širom sveta.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
MADRID - KORDOBA - SEVILJA - KADIZ  - MALAGA - HEREZ DE LA FRONTERA - TOREMOLINOS
NE PROPUSTITE: TOLEDO - MARBELJA - RONDA - GRANADA

Termin putovanjaFIRST MINUTECENA
07.10.795€875€

ARANŽMAN  OBUHVATA :   
- Let avionom Budimpešta – Madrid i Malaga (ručni prtljag 8 kg)Ryanair
- Let avionom Malaga- Sofija (ručni prtljag 8 kg) Wizz
ZA RANE REZERVACIJE PRTLJAG 20 KG U CENI
- aerodromske takse
- transferi do/od aerodroma u Budim./Sofiji do N.Sada,Beograda,Kraguj.
- transfere u Španiji - aerodromi u Madridu i Malagi
- obilazak turističkim autobusom prema programu
- 2  noćenja sa doručkom u Madridu 3*
- 2 noćenja sa doručkom u Sevilji 3*
- 3 noćenja sa doručkom u Teremolinosu 3+* 
- usluge  vodiča i troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- takse za sve hotele, uplata na recepciji hotela
- troškove međunarodnog zdravstvenog      
- osiguranja
- fakultativne posete i ulaznice
- ostale nepomenute usluge.

DOPLATA:za jednokrevetnu sobu (na upit) oko 180 € 

POPUSTI ZA DECU: deca do 10 godina u pratnji 2 odrasle osobe ostvaruju popust 7 %

FAKULTATIVNI IZLETI: Za fakultativne izlete minimim 25 putnika
TOLEDO- poludnevni izlet (autobus, vodič) 40 €
GRANADA - celodnevni izlet (autobus, vodič, ulaznice) Alhambra - obilazak palate, vodič i ulaznica za Nasrid palatu - broj karata ograničen!!! Plaća se u agenciji, nakon potvrde rezervacije, potrebna je kopija pasoša 80 €
RONDA & MARBELJA -celodnevni izlet (autobus, vodič) 40 €
MALAGA - celodnevni izlet (autobus, vodič) 30 €

Toremolinos - Apartmani Bajondilo 4*- https://www.bajondillo.com/en/ 
Apartmani Bajondillo se nalaze pored plaže u Toremolinosu. Kompleks nudi bazen na otvorenom, besplatan WiFi i nudi veliki broj sadržaja koji gostima omogućavaju ugodan boravak. Svaka soba ima terasu, pojedina imaju pogled ka moru.
Hotel u Sevilji je sa 3*. Tačan naziv hotela 10 dana pred put.
1. dan 07.oktobar  KRAGUJEVAC - BEOGRAD - BUDIMPEŠTA - MADRID
Transfer iz Kragujevca u 21:00h, Beograda u 23:00h, Novog Sada 00:30. Odlazak za Mađarsku. 

2. dan 08.oktobar BUDIMPEŠTA - MADRID
Dolazak na  aerodrom u Budimpešti oko 08:30. Čekiranje i let za Madrid .Dolazak oko 14,05. Posle formalnosti na aerodromu odlazak na panoramsko razgledanje Madrida u pratnji lokalnog vodiča: plaza Mayor, Sunčana kapija-trg, Kraljevska palata, Senat, Trgovi: Sibelius, Kolon(Kristofora Kolumba), Španija, Kastilja...Puerta Alcala, Park Retiro, muzeji Prado, Reina Sofia I Tisen,  Atoća, šoping zona Velaskez, Gran via...  Smeštaj u hotel i slobodno vreme za odlazak u obilazak muzeja Prado, Kraljice Sofije ili šetnju po parku Retiro ili Botaničkoj bašti (fakultativno). Noćenje.    

3. dan 09.oktobar  MADRID – (TOLEDO 75 km) - MADRID
Doručak. Predlog: odlazak na poludnevni izlet u Toledo (fakultativno) nekada glavni grad Španije u kome su katedrale, džamije, sinagoge. Pešačka tura: Katedrala, kuća El Greka, Alkazar, muzej Vizigotske umetnosti, trg Zokodover, palata Galiani, kapija sunca… Povratak u Madrid. Slobodno popodne. Noćenje. 

4. dan 10.oktobar  MADRID – KORDOBA - SEVILJA  
Doručak. Nastavak putovanja. U podne dolazak za Kordobu. Umetnost, bogata istorija i gastronomija su samo deo što ovaj prelepi, tihi grad može da ponudi. U gradu je zaostavština tri kulture zasnovane na religiji u proteklim vekovima: hriščanske, jevrejske i islamske. Kordobu često nazivaju “Grad muzeja“. Turistički obilazak: Arapski mosta na rimskim lukovima preko reke Gvadalkivir, katedrale La Meskita, poznatije kao „džamija hiljadu stubova“, impresivni Alkazar (rezidencija kraljeva) sa kulama ispod kojih se spuštaju prelepi vrtovi sa fontanama… Nastavak putovanja. Predveče dolazak u Sevilju. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan 11.oktobar  SEVILJA
Doručak. Turistički obilazak grada u pratnji vodiča: Katedrala Sevilje, tornjom Giralda, Alkazar, Jevrejska četvrt, Park Marija Lujza trg Plaza de Espanja.  Ovaj raznobojan i prelep grad reka Gvadalkivir deli na dve dela. Jedan od lepših pogleda na Sevilju je plovibom brodom po ovoj reci  (fakultativno). Slobodno vreme za obilazak muzeja prema sferi interesovanja: muzej lepih umetnosti, muzej flamenka, muzej borbe bikova i muzej arheologije… Slobodno popodne. Uveče odlazak na flamenko (fakultativno). Sevilja je postojbina flamenka, muzike i plesa koja izražava: radost i ljubav, patnju i bol, sreću i nadu…  Noćenje.

6.dan 12.oktobar SEVILJA - HEREZ  DE  LA  FRONTERA - KADIZ - TOREMOLINOS
Doručak. Na putovanja za Kadiz  pauza u gradiću vinarija, Herezu de la Fronteri. Poseta jednoj od brojnih vinarija (fakultativno). Kadiz najstariji grad u Španiji na obali Atlantika. Obilazak: Gradska katerdrala Nueva, Trg Katedrala, Ulica Filip Emanuel, Torre Tavira, Tvrđava San Sebastijan, teatar Falja… Kadiz je krajem XV veka bio glavna Španska luka, što je omogućilo Kristoforu Kolumbu  da krene u svoje ekspedicije ka Americi. Šetnja slikovitim uskim uličicama... Popodne putovanje pored Gibraltara za Toremolinos, turistički grad, na Sunčanoj obali Sredozemnog mora. Sobodno veče. Noćenje.

7. dan 13.oktobar  TOREMOLINOS  -  (GRANADA) -  TOREMOLINOS
Doručak. Odlazak u Granadu - fakultativno. Obilazak grada i Katedrale. Kažu da: ,,Ko nije video Granadu, nije video ništa.” Granada je poznata po velikom broju muzeja koji imaju bogate umetničke i kulturne sadržaje. Obilazak Alhambre, “Božanski raj na zemlji“, simbol Andaluzije izgrađen u vreme Avara u IX veku. Pod zaštitom je UNESCO-a. Obilazak vrtova, Nasrid palate i utvrđenja u pratnji vodiča. Agencija je obezbedila ograničen broj ulaznica. Slobodno vreme. Povratak u Toremolinas. Noćenje.           

8. dan 14.oktobar TOREMOLINOS – (MARBELJA – RONDA) -  TOREMOLINOS
Doručak. Celodnevni izlet do Ronde i Marbelje - fakultativno. Ronda mestašce čija istorija datira još iz praistorije na stenovitoj visini oko 750 m n/m odakle se pruža veličanstvena panorama na dolinu. Atrakcija je Puento Nuevo, most je graditeljsko remek-delo preko useka reke Guadalevi.  Plaza de Toros (u Rondi je nastala korida), glavna Almokabar kapija, kao i kapije vetrova i vetrenjača,arapsko kupatilo.. Poznato je po praistorijskim crtežima na stenama. Ronda je privlačila veliki broj umetnika (Ernest Hemingvej, Orson Vels...i drugi su ovde boravili po nekoliko meseci). U povratku je planirana poseta Marbelje jednog od najpoznatijeg letovališta na ovom delu Sunčane obale. Povratak u Teremolinos. Slobodno vreme. Noćenje. 

9.dan 15.oktobar  TOREMOLINOS – (MALAGA) - SOFIJA
Doručak. Slobodno vreme. Odlazak za Malagu (fakultatvno). Obilazak grada istorije duge više od 2800 god. Malaga je rodni grad čuvenog slikara Pabla Pikasa. Grad prepun čarolija i kosmopolitizma. Prostire se na lepom malom zalivu na jugu Andaluzije. Videće se utvrđenje Alcazaba i dvorac Gibralfaro, smešten na brdu iznad Alcazabe. Posebna je atrakcija Katedrala, koja nikada nije potpuno dovršena. Iz tog razloga jedan toranj samo je delimično izgrađen. Zato ovo svetište ima zanimljiv nadimak – 'Jednoruka' katedrala. Za ljubitelje umetnosti mogućnost posete rodnoj kući Pabla Pikasa i muzeju sa delima Pabla Pikasa... Na šetalište Paseo Martimo kraj mora i brojnih palmi je i centar Pompidu – moderne umetnosti. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne šetnje i obilaske Toremolinosa. Predveče transfer na aerodrom. Čekiranje i let za Sofiju u 22:20. Sletanje aviona u 02.55h.

10.dan 16.oktobar  SOFIJA - SRBIJA
Posle carinskih formalnosti transfer za Novi Sad, Beograd i Kragujevac. Dolazak u jutarnjim satima. 

- 30% pri rezervaciji, ostatak u mesečnim ratama. Poslednja najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

- Plaćanje u gotovom, čekovima građana, virmanski-bezgotovinski

- kreditnim karticama: VISA, DINA, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS

HKG

Video

Top ponude

Pogledajte šta smo izdvojili za Vas

Evropski gradovi

Upoznajte evropu sa nama